box

02 Kasım 2010

Waxwing Jigging, Metal jigler, sub-surface swimming jigging, Shimano waxwing jig, Yeni Nesil Jigging 2

YENİ NESİL SUB-SURFACE SWİMMİNG JİGGİNG

Shimano Waxwing , 2010 yılının sonlarına doğru tuzlu su balıkçılığı için üretilmiş metal jiglerdir.





Denizin üst yüzeyinde at-çek avcılığına hitap eden , Spinning özellikleri taşıyan ve spin kamışlar ile makinalar kullanılan bir avlanma çeşididir.

Genellikle pelajik türlerin avlanmalarına ilişkin yapısal özelliği bulunsa da , kıyıların dik yamaçlarında surf atışları içinde kullanımı yapılabilmektedir. Kıyılardaki kayalık bölgelerde , derinliği 25-30 metreleri bulduğu meralarda , taşlık ve kayalık kıyılarda oldukça yüksek başarı sağlamıştır.


Metal jiglerin alt ve üst kısımlarında birer yüzgeç (kanat) bulunmaktadır.

Üst kanat tamamı ile baştan çıkarıcı zik zag hareketini icra ederken ( çapraz koşu ) , belirli hızlarda aksiyon sekteye uğramadan devam etmektedir. ( denizdeki çalkantılı su yüzeyi aksiyonun şekil almasına sebebiyet vermektedir. ) Dalgalardaki enerji , jiglerin zig zag hareketlerine en ve boy olarak etki etmekte , 30 cm sola giden jig dalganın kuvvetiyle 30 cm sağa gitmek yerine , enerji emerek sapmalar göstererek hareket eder.

Örneğin ; 20 cm sola , 24 cm sağa , 30cm sola , 27cm sağa vs...

Jig aynı şekilde su üstüne yaklaşmakta ve hafif dalışlarla yukarı aşağı aksiyonuna devam etmektedir. Bu hareketler Sahte dünyasında Radikal davranışlı ilk sahte olarak adlandırılmaktadır.

Üst kanat hareketi baştan çıkarıcı zig zag hareketini icra ederken , üst kanada göre daha uzun ve sığ kalan alt kanat , metaj jigging dümeni gibidir. Alt kanat sayesinde savrulma mekanizması engellenmiş olup , jiglerin yan yatmaları engellenmiştir.Ödül almış mükemmel ve radikal bir aerodinamik dizayn , biz amatör balıkçıların hizmetine sunulmuştur.

İcast 2010 Best Hard Lure ( uluslar arası sportif balık avcılığı , en iyi sert sahte yem ) ünvanını kazanarak , 2010 yılında bir çok jig çeşidine göre üstün kabul edilmiş ve ödüle layık görülmüştür. Boyları 88mm ile 118 mm arasında değişmektedir.



Denizin üst yüzeyinde at-çek avcılığa hitap eden , Spinning özellikleri taşıyan ve spin kamışlar ile Spin makinalar kullanılan bir avlanma çeşididir.

Kamışları özel yapım olmakla birlikte Shimano , Terez adını verdiği yeni bir kamış dizayn ederek %100 kullanım performansı yaratmaya çalışmıştır. 10kg ile 100 kg arasında testlere tabi tutularak kullanıma sunulmuşlardır. Kamışlarda özel olarak Fuji K style çerçeveler ile Fuji Alconite yüzükler kullanılmıştır.

Waxwing jiglerin özellikleri ise ;

• Hidrodinamik gövde tasarımı
• Jig hareketini üst kanat zikzag yüzerek yapar
• Alt kanat jigin yan yatmasını veya devrilmesini engeller
• Kalay kaplı çift kancaya sahiptir
• Paslanmaz çelikten üretilirler
• Yanal çizgi üzerinde UV reaktif boya mevcuttur.
• Mevcut bedenler: 88mm/118mm
• 14 Mevcut renk



Kullanılması önerilen makinalar açısından ise waxwing , şu makinalar ile kullanıldığında daha yüksek performans sergileyeceği belirtilmiştir ;

Stradic , Sustain , Stella , Curado , Trinidad-A , Talica

Shimano , Waxwinglerden max fayda ve aksiyon sağlanabilmesi için yüksek devirli makaralar ile kullanılmasını öngörmektedir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...