box

08 Temmuz 2011

Tatlı su avcılığı , Turna avcılığı ve At-çek avcılığı için elverişli bir takım ( Drachkovitch System - Drachkovitch sistemi )

Değerli arkadaşlar ,

Turna sezonun açılması ile bu takımı kullanan dostlarımız harekete geçeceklerdir. Ülkemizde az sayıda kişinin bilmesine rağmen , yurt dışında oldukça ilgi gören bu sistem , balık yakalamaya son derece elverişlidir.

Tatlı su avcılığında ve denizlerimizde at-çek avcılığında da kullanılabilir.

Öncelikle Takımın genel durumuna bir göz atalım ve gerekli malzemelerden söz edelim ;

0,4 - 0,8 mm aralığında muhtelif kalınlıkta paslanmayan çelik teller

paslanmaz çelik teli kesmek ve kıvırmak için çeşitli pensler ince ve uzun uçlu olanları tercih ediniz.

0,2 - 0,3 mm bakır tel

5 ,20 gr arası muhtelif ağırlıklarda delikli (gezer) kurşunlar

3’lü ve 2’li iğneler

örgü misina



Takımın yapılışı ;

 
Öncelikle 0,8 mm kalılığındaki çelik telimizi , pensler yardımıyla , iki ucu arasında 90 derecelik açı yapacak ve çapı 0.5 ile 1 cm olacak şekilde ortalarında bir daire bırakacak durumda kıvırıyoruz ( No 1 - No 2 )


bir ucunda itibaren , yuvarlağın hemen altında diğer uca doğru 6-7 kez kıvırarak boynu oluşturuyoruz ( No 3 )


Dipteki ucu " V " şeklinde boyuna doğru kıvırıyoruz , kıvrılan kısım yarıdan fazla olacak şekilde ayarlıyoruz , eğer fazlalık var ise kesiyoruz. ( No 4 )


Örgü misinamızı 3'lü veya 2'li iğnelere güzel bir düğüm ile bağlıyoruz , düğümü istediğiniz şekilde bağlayabilirsiniz. ( No 5 )


örgü misinaya bağladığımı iğnemizi , kıvırdığımız uca bağlıyoruz , biri uzun diğeri kısa olacak şekilde iki iğne bağlayabiliriz. ( No 7 - No 8 )


Son olarak delikli kurşunumuzun içinde daha küçük olan bakır telimizi geçirerek , bunu gövdeye ekliyoruz ( No 8 - No 9 )



Bu takımı kıstırma metaller ile de yapabiliriz. Bir çok şekilde oluşturabiliriz. Şöyleki ;




Takımın kullanışı ;


Yem olan balığımızı boyuna göre değişik uzunluklarda hazırladığımız düzeneyiğimizi , V şeklide kıvrılan yerden , yem balığımızın ağzında sokuyoruz.


Gezer kurşunumuz balığın ağzına gelene kadar fazla zedelemeden balığın iç kısmına kadar yerleştiriyoruz.

Dışta kalan bakır telimizi , kolay kıvrılıyor olması sebebiyle , balığımızın kafa kısmında delerek diğer tarafta çıkarıp , en az 4 tur sarayoruz.


Böylelikle içten v şeklindeki tele ilave olarak takımın hareket etmesini ve oynamasını iki yönlü engellemiş oluyoruz.




Yemimizi bu şekilde takıma iliştirdikten sonra , suya salabiliriz. Öncelikle dip yapısının pürüssüz ve engebesiz olduğunu düşünürsek yemin dibe inmesini bekleyebiliriz. sonraki hareketler malumunuz biraz çekip bırakınız  
 Eğerki dipte takılabilecek herhangi bir yapı varlığını gördüyseniz , yemi en dibe indirmeden aksiyon verdirmek en mantıklısı olacaktır. Zira iğneler takılabilir.

Takımın ucuna klipsli fırdöndü kullanarak ana misinanıza bağlayabilirsiniz. Böylelikle takımı çıkarma ve değiştirme gibi durumlarda zaman kazanabilirsiniz.

Güzelde bir video ile açıklamayı tamamlayalım





Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...